tiistai 14. lokakuuta 2014

Neulontahimoinen täällä, hei!

Moi!

Päätin aloittaa käsityöblogin. Ajatus on muhinut päässäni jonkin aikaa, ja kun kavereilta on tullut vihjettä siihen suuntaan, että instagramista ja joka paikasta huomaa, että langat ja neulonta on mulle nyt SE juttu, niin kokeillaanpa, jos saisin paremmin jaettua tätä intohimoani blogin muodossa.

Innostuin neulomisesta jo joskus ala-asteella, kun käsityötunnilla tehtiin lapaset. Näistä lapasista tuli hienot, mitä nyt kuvio-osiot olivat niin tiukalla, että eivät erottuneet lapasesta, mutta noin niinkuin muuten ihan jees. :P Tämän jälkeen neulomiseni ovat keskittyneet enimmäkseen sukkiin ja lapasiin, joita olen neulonut joka syksy ja talvi, vähintään kolme paria kumpaakin.

Mutta nyt vasta päälle vuosi sitten, kun sain käsiini Virkkuri- ja Kerällä-kirjat, innostuin aivan älyttömästi neulomisesta. Asuin tuolloin vielä Tampereella, ja löysin itseni yksi päivä Lankakauppa Kerästä hypistelemästä kalliita ja ihania lankoja. En ostanut mitään superkallista vielä pitkään aikaan, mutta jossain vaiheessa innostuin testaamaan Lankaidean kalliita Manos Del Uruguayn lankoja sekä Rowanin Fine Artia. Ja siitä se sitten lähti... ihan käsistä koko touhu.

Nykyisin minulla on noin viisi (jos poikakaverilta kysytään, niin sata), muovilaatikollista täynnä ihania lankoja, Novitan seiskaveikat eivät enää kelpaa lainkaan! Olen myös melkoinen lankahamstraaja, ja rakastan muun muassa Louhittaren luolan Väinämöisiä, Malabrigon Sockia ja Silkpacaa ym.! En millään ehdi tehdä näistä kaikista jotain ihanaa, mutta kova on yritys.

Julkaisen tänne neulontatuotoksiani sitä mukaa, kun ehdin niitä kuvata (ja neuloa tietty). Tässä nyt ensialkuun yksi lemppareistani, noin kuukausi sitten valmistunut Veera Välimäen Neon Beast. 


malli: Neon Beast, Veera Välimäki
lanka: Malabrigo Sock, African Violet, 100g/400 m (loppui vähän kesken)
Manos Del Uruguay Alegria, Locura Fluo, n. 95 g/350 m

Veera piti huivinneulontakurssin syyskuun alkupuolella Lentävässä Lapasessa, ja minä päätin osallistua. Valitsin ohjeista tuon Neon Beastin, koska se oli melkeinpä ainut, joka onnistui helposti vain kahdella langalla. Ja tuli ihan valtava! Mutta hieno! Ja lämmin. :) Ja Veera on ihan superiloinen aina, ihan käsittämättömän mukava nainen. Jos vaan saatte koskaan mahdollisuutta osallistua hänen vetämälleen kurssille, niin menkää!

Noniin, 
tästä tämä lähtee. Eka postaus kirjoitettu!

- Kaisa

3 kommenttia:

 1. Kiva :) Ja jäänpä seurailemaan blogiasi :)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa neuleblogimaailmaan! Bloggaaminen on tosi hauskaa.

  VastaaPoista
 3. Anskuli: Jee, kiva!
  Lammas: Kiitos, niinhän se on, olen aikaisemmin pitänyt matkablogia ym. :). Kunhan nyt vaan saisi aikaiseksi ottaa kunnon kuvia.

  VastaaPoista