sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Hifotude, eikun Hitofude ja Lentävä Lapanen 2 v.

Moi! 
Kylläpä nämä viikot vierähtävät vauhdilla. Tällainen kerta viikkoon postaustahti taitaa olla mulle se sopiva vauhti. :D

Kävin perjantaina Lentävässä Lapasessa Järvenpäässä juhlistamassa neulekahvilan 2-vuotissyntymäpäiviä neulojien yön merkeissä. Täytyy tunnustaa, että aluksi luulin tämän tapahtuman liittyvän jotenkin neulojat.comin välillä järjestämiin Neulojien yö-kampanjaan, jossa eri lankakaupat laittavat yhden yön aikana tarjouksia nettiin ym. Noh, tästä ei kuitenkaan ollut kyse, vaan Lentävä Lapanen juhlisti siis 2-vuotistaivaltaan järjestämällä pientä tapahtumaa pitkin iltaa. Ja olipa paikalla myös ihanan Handun lankoja, Voi luoja, voisin ostaa ne kaikki merinolangat, jos kehtaisin! Niin ihania värejä ja niiiiin pehmeää lankaa <3. (T. lankahullu)


Katsokaa nyt näitä, ai ai. Silmä lepää. :)


Väkeä riitti, meitä oli n. 50 ilmoittautunutta.


Lankojen esillelaitto on suht onnistunutta Lentävässä lapasessa, tosin tila tuntuu heillä loppuvan kesken. Nuo Regian Fluormaniat on upeita, niitä löytyy omasta lankalaatikostakin jo kolme kerää. Hintatietoisena (Fiinaneuleessa 8,50e) en tuolta ostanut lisää, vaikka tuo kolmannen hyllyn väri vielä hyvin sopisikin omaan varastooni. ;)


Paikalla piipahti myös Molla Mills! Vihdoinkin näin tämän näyttävän naisen ihan livenä. Mukava tyyppi, olisi tosi kiva päästä joskus hänen pitämälleen kurssille. Ne vaan varataan aina ihan hurjan nopeasti täyteen. Enkä ihan hirveästi ole kyllä innostunut hänen uusimmasta kirjastaankaan, joten ne mallit mitä kursseilla on tehty, eivät ole olleet ihan sitä mistä haluan maksaa.


Hups. Ostin vähän Handun lankoja... 50 g minimerinovillavyyhtejä, näistä tulee varmaan huivi. Ehkä kai.

Ja sainhan minä jotain siellä Lentävässä Lapasessa myös valmiiksi. Nimittäin Hitofude cardiganin (jonka nimen olen lukenut alusta alkaen Hifotude. Hups.), jota olen tehnyt jo parisen kuukautta aina silloin tällöin.


Lankana on Malabrigon Silkpaca, värissä Paris Night. Lanka on lace-vahvuista, ihanan silkkistä, mutta värjää kädet ja pölisee ihan älyttömästi. En ole siksi uskaltanut kerralla neuloa pitkää aikaa, sillä joka neulomiskerran jälkeen kurkku, silmät ja nokka on täynnä lankapölyä.Malli: Hitofude Cardigan, Ravelry
Lanka: Malabrigo Silkpaca, väri Paris Night, 2 vyyhtiä, n. 800 m
Puikot: 3mm 80 cm pyöröt + 3mm virkkuukoukku

Tuota Hitofude Cardigania on tehty mielin määrin Ravelryssä, mutten bongannut ainuttakaan noin ohuesta langasta. Joten menin ihan mututuntumalla koon suhteen. Valitsin kokoa isomman kuin normaalisti tekisin, luotin sen riittävän, sillä minulla on löysä käsiala. Ja niinhän se riitti. Lankakin riitti juuri ja juuri. Vaati kyllä kunnon liottamisen ja litimärkänä henkarille asettelun ja venyttelyn. Mutta pituutta tuli huomattavasti lisää. Pingotus on kyllä ihmeellinen asia! :D

Malli on suorastaan nerokas ja valmistuu nopeasti, sillä saumoja ei ole lainkaan. Tein etuosan kuvioon lisäyksiä vain pari kertaa, koska pelkäsin langan loppuvan, enkä älyttömästi pidä ylenpalttisista laskoksista ison rintamukseni takia. Tuntui riittävän tuo pari lisäyskerrosta ihan hyvin, koska eihän tuo neuletakki mene edes mitenkään kiinni ja on hyvin avonainen yläosastaankin. Ehkä, jos vielä teen saman neuletakin uusiksi, en tekisi tuota joustinneuleosuutta keskelle, vaan jatkaisin kuviota siinäkin kohtaa.

Harmi, ettei oikein tässä Suomen syksyssä saa hyviä kuvia, kun on jatkuvasti pimeää. Siksi ei nyt ole kuvaa tästä luomuksesta päälläni. Instagramissani on pientä osviittaa siitäkin. :) 

Ja tämähän pitää pistää heti huomenna töihin päälle! 

- Kaisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti