sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kässäopen painajais-neuletakki beibille

Hei taas (tai no ei kyllä "taas", mut tiedätte mitä tarkotan...)!

Rakas ystäväni saa ensi vuoden alussa vauvan. Kysyin jo alkusyksystä, että mitä pienokaiselle saisi neuloa. Vastauksena tuli pari linkkiä, joiden takaa paljastui neuletakkeja. Hupulla ja ilman.
Ajattelin, että joo tää on ihan hetkessä neulottu, ja aloitin neulomaan raidallista huppuneuletakkia pikkuiselle.

Mitään hajua ei ollut minkä kokoinen neuletakista tulee, sillä lanka oli eri kuin ohjeessa ja ohjeessa ei ollut yhtä pieneen neuletakkiin edes silmukkamääriä. Ihan mututuntumalla sitten vähensin silmukoita jokaisesta palasta suhteessa saman verran ja veikkaisin että valmis neuletakki on n. 68-74-kokoiselle. 70-senttiseen bodyyn verratessani neuletakki ei ollut ihan yhtä leveä, mutta takki kyllä venyy aika kivasti ainaoikean neuloksen ansiosta/takia.


Ohje: Kässän-open painajaisen neuletakki (ihan supertyperä nimi, koska tää oli mun mielestä aika painajainen neuloakin :D)
Lanka: Drops Baby merino, 50 g vitivalkoista, 100g mustaa
Puikot: 3 mm, sukkapuikot ja pyöröt
Koko: n. 68-74 cm (ks. silmukkamäärät tekstistä), leveys n. 21 cm, pituus n. 26 cm (olisi varmaankin saanut olla lyhyempikin), hihojen pituus n. 17 cm, kainalon korkeus n. 8 cm.


Tein ohjeeseen seuraavanlaiset muutokset, jotta sain neuletakista riittävän pienen: takakappaleeseen loin 44 s, päätin kädenteitä varten 1x3 s ja päätin molemmista reunoista olkaa varten 10 s jo 11 cm korkeudella.


Etukappaleisiin loin 20 s ja päätin reunassa 1x3 s n. 17 cm kohdalla, lisäksi otin pääntien reunasta (eli siltä puolelta, mihin napit tulee) 3 s apulangalle odottamaan huppua. Lopuksi päätin joka 2. krs 1x2 s ja 2x1 s.


Valkoinen lanka riitti nipin napin, jonka takia kappaleiden yhteenompelu onnistui vain mustalla langalla ja siksi reunat ovat vähän epäsiistit. :( Raidallisen neuletakin lankojen päättely oli myös aika tuskaista. :D

Neuletakki ei ollut myöskään mikään ihan niin easy neuloa, mitä ohje antoi käsittää. Ensi kerralla neulon kyllä koko etu- ja takakappaleen pyörönä, jotta vältyn palojen yhdistämiseltä. Lisäksi koon arviointi tuotti päänvaivaa enkä vieläkään ole oikein yhtään varma minkä kokoiselle tämä takki nyt sitten menee. :D Aika näyttää, lupaan lisätä tiedon tänne, kunhan omistaja nyt edes pääsee tähän maailmaan. Edit: Neuletakki menee hyvin n. 62-kokoiselle vaaville, ja mahtuu todnäk hieman venytettynä vielä 68-kokoisellekin.

Mutta tuli siitä kyllä söppänä, eikö? Napit tilasin ebaysta ja niitä sai luonnollisesti odottaa n. 1,5 kk. :P Mutta oli tämä ehkä sen arvoista kuitenkin. Kun saa sitten jossain vaiheessa nähdä tämän omistajansa päällä. <3

- Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti