lauantai 1. marraskuuta 2014

Sormineulontaa

Bongasin sattumalta Facebookista Naputiinan sivuilta peukaloneulontavideon. Ensinnäkin, videota voisi seurata lumoutuneena pidemmänkin tovin, sitä voisi käyttää vaikka univideona, sillä niin ihanan rauhoittava ääni on naisella. :P Tämän innoittamana päätin sitten itsekin kokeilla tuota peukaloneulontaa.

Olen nähnyt aikaisemmin käsivarsineulonta ("arm knitting")-videoita ja niistä syntyneitä muhkeita huiveja, mutten ole oikein innostunut niin jäätävän kokoisista tuotoksista. Ja jos nyt totta puhutaan, niin on ne ollut omasta mielestäni vähän rumiakin... Mutta nyt päätin kokeilla, kun sormineulonnalla saa aikaan pienempisilmukkaista jälkeä ja minulla oli pari kerää Debbie Blissin Paloma-lankaa kaapissa.


Koska peukalon pituus ei riittänyt silmukoiden pitämiseen, vaihdoin peukalon etusormeen. Muutoin mentiin Naputiinan videon ohjeilla.


Tämmöinen siitä sitten tuli! Ihanan lämmin. Menee helposti kolme kertaa kaulan ympäri, ylläolevassa kuvassa kietaisin sen vain kahteen kertaan.
Ohje: Huivi peukalolla neulottuna, Naputiinan video, 20 silmukkaa tasona
Lanka: Debbie Bliss, Paloma, värissä Chestnut, 2 kerää, 100 g

Debbie Blissin Paloma on ihan huippulanka talvisiin asusteisiin, minulla on ainakin kolme huivia jo entuudestaan kyseisestä langasta. Suosittelen! Pipoihin ja pantoihin tämä ei tosin itselläni ainakaan taivu, ne näyttää päässäni aina auttamattoman isoilta. Tämä Chestnut-väri oli Eiran langoilla tarjouksessa parisen viikkoa sitten.

Oli niin upea ilma tänään, että piti käydä ihan ulkona ottamassa kuvia. Kuvattiin samalla jo tovi sitten valmistunut pantanikin, joka on juuri sopiva näille melkein miinus-keleille. 


Ohje: Helmineuleinen panta, tasona 27 s, "kiristysnauha" 7 s.
Lanka: Drops Alpaca, luonnonvalkoinen

En kyllä edelleenkään ole vakuuttunut tuosta Dropsin Alpaca-langasta käytössä. Pistelee ja kutittaa. :( Mutta menee onneksi lyhyillä työmatkoilla, ja eikös tuo ole hyvää siedätyshoitoa villa-herkälle hipiälle? :P

- Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti