lauantai 20. joulukuuta 2014

Harmaata herkkua

Viuuuh. *pyyhkii hikeä otsalta*
Sainpas valmiiksi äidille menevän valtavan shaalin/hartiahuivin! Juuri ennen joulua, jes!

Ja siitä tuli aika valtava...


Tää ei muuten asetu näin hienosti omille harteille. :D


333 cm pitkä, 58 cm leveä, jos tarkkoja ollaan. :P


Yksityiskohtana pientä pitsikuviota pitkin matkaa...


Lanka värjäsi sormiani ihan valtavasti. Erityisesti tummanharmaa ja musta. Sain liottaa valmista huivia ämpärissä ainakin viiteen kertaan, että lanka ei enää päästänyt väriä. Tai päästi se sittenkin, mutta väheni huomattavasti.


Ohje: Fade, Veera Välimäki (Ravelry-projektini löytyy täältä)
Lanka: Holst Garn Supersoft Uld, 5 kerää (250 g), 1 kerä luonnonvalkoista, vaaleanharmaat ja tummanharmaata, 2 kerää mustaa
Puikot: 4 mm pyöröt

Olin ostanut Holst Garnin Supersoft-lankaa jo aikaisemminkin Titityystä, neuletta varten, mutta enhän mä nyt sitä neuletta ollut vielä ehtinyt tekemään, joten tämä oli ihan ensimmäinen kokeilu langan kanssa. Langassa on jäljellä lampaan rasvaa (? tai ainakin jäi sellainen rasvainen tuntu käsiin) ja tuoksu on kovin lammasmainen myös. Lanka on karheaa, ei ainakaan näin herkkähipiäiselle sovi huivilangaksi, mutta langan luvattiin pehmenevän käytössä/pesuissa. Saas nyt nähdä, onneksi äiti ei ole herkkä villan tunnulle. 
Lisäksi lanka tuntui katkeavan todella helposti. Ei onneksi kertaakaan kesken neulonnan, mutta kun yritin saada kerän alkuun ilmestynyttä solmua avattua, katkesikin lanka ihan pienestä vetämisestä. Toivottavasti nyt kuitenkin pysyy huivissa ehjänä. 

Tilasin aikanaan tätä Supersoftia Holst Garnin omilta tanskalaisilta sivuilta, koska se oli siellä paljon edullisempaa postikuluineen, kuin Titityyssä. Ja tilasin toki samalla myös omaa Fadea varten langat, luonnonvalkoista, fuksianpunaista, farkunsinistä ja tummansinistä. Värikartta on valtava ja ihana!

Mutta nyt kyllä pidän pientä taukoa valtavista projekteista ja neulon jotain pientä ja rentouttavaa... :D Mukavaa joulunodotusta teillekin!

- Kaisa

2 kommenttia:

  1. Hui mikä pituus!! :) kaunis se on kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, joo! Ja sellaista melkein lace-vahvuista lankaa. Jei. x) Saa luvan äiti tykätä ja kovaa. :D

      Poista