lauantai 24. tammikuuta 2015

Lankoja netistä

Vähän asiaa lankakaupoista tällä kertaa:
Lankahamstraaja kun olen, olen tutustunut moneen eri nettilankakauppaan hyvien tarjousten ja erikoisuuksien perässä.
Eniten olen tykännyt Ebaysta, sieltä olen löytänyt muun muassa Malabrigon Sock-lankaa sekä Araucanian Botany Lacea huomattavasti Suomen hintoja halvemmalla.
Ajattelinkin nyt hieman listata käyttämiäni nettilankakauppoja tähän. Mutta älkää nyt sitten kaikki viekö multa kaikkia ihania lankoja, kun nämä "paljastan"! :D


Olen jonkin verran tilaillut brittiläisestä Ebaysta lankoja huutokaupalla tai osta nyt-hintaan. Aileen's WoolShop on lempparini, sieltä löytää usein 10 kerän satseja halvalla sekä esim. Araucaniaa ja Debbie Blissin Palomaa tarjoushinnoin. Olen mm. tilannut kyseiseltä myyjältä 10 vyyhtiä tummansinistä Palomaa hintaan 40 euroa, sisältäen postikulut. (Norm. hinta Suomessa on 10e/vyyhti).Kannattaa kokeilla myös ihan hakusanalla hakea Ebayn etusivulta jotain tiettyä lankaa sekä muita neulontatarvikkeita. Debbie Blissiä löytyy taatusti, samoin Rowania ja bambuisia pyöröpuikkosettejä muutamalla eurolla. Olen tilannut myös langankerijän ja vyyhdinpuut 20 eurolla Hong Kongista. Ja varmista, että tilaat EU:n sisältä, tai jos tilaat esim. Aasiasta, varmista että hinta ei mene postikulujenkaan kanssa yli 20 euron, niin ei tule tulleja. Briteistä tilattaessa postikulut ovat usein erittäin maltilliset, lankamäärästä riippuen 2-7 euroa. Toimitus kestää n. 2 viikkoa.
Ebay vaatii Paypal-tilin (tai ei kai "vaadi", mutta on ehdottomasti helpoin), jonka hankkiminen on aluksi hankalan tuntuista, mutta kun sen hakemuksen on kerran tehnyt, ei tarvitse murehtia enää, vaan maksutapahtuma on vähän liiankin helppo ja summa lähtee luottotililtä, kliks vain! :D


Tämä brittiläinen lankakauppa tarjoaa ilmaiset postikulut yli 50 euron ostoksista, lisäksi ensikertalaisena saa usein 10% alennusta loppusummasta (ja ilmaiset postikulut koodilla "HELLO"). Tämänkin jälkeen sähköpostiin saattaa tupsahdella -15% alennuskoodia ym. 
LoveKnittingistä löytyy muun muassa Langin lankoja hieman Suomen hintoja edullisemmin (muun muassa Donegalia n. euron halvemmalla), samoin Cascaden lankoja on kivaan hintaan. Tarjouslankoja löytyy myös, mutta niistä en ole löytänyt vielä mitään tajunnanräjäyttävää. :) LoveKnittingistä löytyy myös paljon Ravelryssa julkaistuja neuleohjeita, sillä EU:n alv-muutoksen takia moni ohjeiden julkaisija on joutunut korottamaan hintojaan ja LoveKnitting toimii siinä kai välikätenä. Postitus kestää n. 2 viikkoa.


Tangled Yarn on niinikään brittiläinen nettilankakauppa, jolla on valikoimassa muun muassa Araucaniaa, Malabrigoa ja SweetGeorgia Yarnsia sekä neuleohjeita. Kaikki Suomen hintoja edullisempia. Lisäksi nettikauppaan saa helposti -15% alennuskoodin liittymällä sähköpostilistalle ja myöhemmin, ensimmäisen tilauksen jälkeen saa uuden koodin lähettämällä kutsun sivustolle esim. toiseen sähköpostiinsa tms. :P Pientä kikkailua alennuksen saamiseksi, nääs. ;) Toimitus pidempi kuin Love Knittingillä, n. 3 viikkoa.


Litlg on ehkä lempparein lankavärjääjä ikinä! Kyseessä on (käsitykseni mukaan) yksityisyrittäjä, joka värjää lankoja maatilallaan Irlannissa. En kestä kuinka ihania lankoja heillä on! Erityinen lempparini on 100% merinovillalanka, fingering-vahvuinen, jota pehmeämpää ei ole olemassakaan, ja jota on tarjolla ties kuinka monessa värissä, semisolideina ja monivärisinä, täplillä ja ilman. Plussaa siitä, että lankojen hinnat ovat (Irlannissa kun ollaan) euroina ja postikulut ihan älyttömän edulliset: 3,95 e, tilasitpa sitten kuinka paljon tahansa. Tarjolla on välillä myös lankaclubeja, itse liityin talviklubiin, josta olen nyt saan kaksi kolmesta vyyhdistä, molemmat suloisia talvisia sävyjä.


Langat maksavat Litlg:ssa n. 18-19 euroa/vyyhti ja tarjolla on samaa väriä useampi vyyhti, mikä on hieno juttu. Saa esim. kokonaisen neuletakin samasta väristä. Toimitus kestää n. 1-2 viikkoa pisimmillään.
Tämä pikkulankakauppa on hyvin lähellä mennäkseen ohi Louhittaren luolasta lempparilistallani!

Näiden lisäksi on toki myös muutama suomalainen lankakauppa, josta tykkään ihan älyttömästi (Snurre! <3), mutta niistä voin postailla vaikka erikseen.
Olen tammikuun aikana tilannut ihan jäätävät määrät lankaa, koska joka paikassa on ollut jotain hyviä tarjouksia tms. :S Vähän ehkä pieni lankamorkkis. Mutta kun oli PAKKO! Langat voivat vaikka loppua maailmasta.

Kertoopas lukijat (onks teitä edes!?), mitä nettilankakauppoja te käytätte?

- Kaisa

2 kommenttia:

  1. Apua, mun ei olis pitäny lukea tätä! :D Ebayn kanssa en ole tehnyt tuttavuutta, mutta nyt on varmaan pakko perehtyä siihenkin. Tähän asti olen tilannut Black Sheep Woolsilta. Sielläkin postikulut ovat varsin maltilliset ja toimitus on ollut nopeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, en olekaan tuollaisesta Black Sheep Woolsista kuullut. "Kiitti" vinkistä. :P

      Poista