sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Taas yksi huivi

Surautin tuossa alkuvuodesta taas yhden huivin valmiiksi. Mielestäni olen tehnyt ihan liian vähän itselleni huiveja. Joten yritän nyt korjata tilannetta.

Tällä kertaa oli vuorossa Veera Välimäen "Harmaa ja liila", johon ihastuin heti, kun Huivileikki-kirja julkaistiin. Ostin tähän langat Tampereen Joulutorilta, Pajukannan tilan pikkukojusta. Langat on kehrännyt ilmeisesti joku tilan tuttu, mutta ne on värjätty tilan toimesta. Ihania värejä, rustiikkinen tuntu ja sellainen lampaan tuoksu ja villan tuntu. <3 Sain langat vielä superedullisesti, 10 e/vyyhti, sillä vyyhteihin oli lipsahtanut väärä hinta. ;)Huivin ohje oli selkeä ja helppo. Aluksi iski ahdistus, kun ohjeessa luki: "Toista näitä neljää kerrosta vielä 101 kertaa." Onneksi lankani ei ihan riittänyt noin moneen toistoon, 88 toistoa taisin tehdä ja ihan riittävän iso tuli huivista silti. :D


Ohje: Harmaa ja liila, Veera Välimäen kirjasta Huivileikki
Lanka: Pajukannan tila, beigeä 100 g/n. 400 m, viininpunaista n. 85 g/300 m
Puikot: 4 mm pyöröt


Punaisen osuus valmistui nopeammin, lyhennetyillä kerroksilla, siinäkin toki toistoja tehtiin vähän turhan paljon omaan keskittymiskykyyni sopivaksi. Tämä huivi toimii hyvin sellaisena välityönä, kun mikään ei suju, mutta jotain haluaisi silti neuloa. Ja palkkioksi saa sellaisen ihanan rouhean ja helposti yhdisteltävän asusteen. 

- Kaisa

2 kommenttia:

  1. Mä oon tehnyt samaisesta kirjasta jo kolme eri huivia ja just ekana tein ton harmaa-lilan. Ne on muuten bloggaamatta kun ehdin jo lopettaa mut palasin takaisin. Kuvat tullee maaliskuun lopulla kun annan huivit silloin lahjoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vähän ihmettelinkin, mihin olet kadonnut. :) Odottelen siis innolla kuvia tuotoksistasi! Mullakin ainakin kahdesta Huivileikin ohjeesta tehty huiveja (Popista kaksi), mutta jonossa on ties montako! :D

      Poista