sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Hämyisen pinkki Fanny

Ikuisuuden, siis oikeasti ikuisuuden (eli ainaki vuoden) olen ihastellut Lankakauppa Kerässä Isagerin Meriliniä. Enkä ole silti ostanut, kun en ole keksinyt mitä siitä tekisin ja mistä väristä ja miksi se on niin kallista jne...
Noo, nyt sitten viime viikolla, kun käväisin Tampereella, kävin myös Kerässä ja siellä oli enää kaksi kerää jäljellä tuota ihanan hämyistä puuterin pinkkiä sävyä. Mä koin tämän kohtaloksi (tätä tapahtuu myös esim. jos jossain on lanka-alet, tai no oikeastaan tätä tapahtuu lähes aina, kun on kyse langasta), ja ostin ne pois sieltä hyllyiltä härnäämästä! 
Sanomattakin selvää, että tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten, ei pelkästään sen takia, että hinta oli noussut, vaan että tää lanka on I-H-A-N-A-A.

Olin päättänyt tehdä langasta itselleni huivin, mutta tätä lankaa ei saa tuhlata ihan mihin tahansa huiviin. Teinkin siis vähän tutkimusta, mikä tälle langalle sopisi. Aloitin Veera Välimäen Viuhkalla, mutta totesin aika pian, että tuo lanka ei pääse oikeuksiinsa kierretyillä silmukoilla. Sitten meinasin aloittaa Ilosofian innoittamana Titaniumia... No, en sitten kuitenkaan. Liikaa pitsiä.

Päädyin lopulta uusimman Ulla Neuleen Fanny-huiviin. Mallia sai muovata juuri sen kokoiseksi, kuin mitä oli lankaa, ja pitsiäkin sai posottaa vain sen verran, kuin mikä tuntui hyvältä. :)Siitä tuli kiva keväthuivi. :) Vaikka veikkaan, että pitsi ehkä jää vähän piiloon, kun kietaisen tämän huivin kaulaani. Väri on kuitenkin niin ihana, että who cares!


Ohje: Fanny, Ulla Neule 01/2015, silmukoita 114 ennen pitsikuvion aloittamista
Lanka: Isager Merilin, 70 g
Puikot: 4.5mm


Pari sanaa ohjeesta: Pitsin mallineule on puutteellinen, 1. kerroksen pitäisi mennä kutakuinkin näin:
"Neulo 3 o, *[2 o yht] toista kolme kertaa, [lk, 1 o] toista 6 kertaa*, toista *...* niin kauan, kunnes 9 s jäljellä, neulo 3 o yht ja 3o.

Ja eikun kevättä kohti!

- Kaisa

10 kommenttia:

 1. Lanka ja malli sopivat täydellisesti toisilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että on joku muukin samaa mieltä! :)

   Poista
 2. Tuota lankaa pitää joskus saada! Väri on juuri täydellinen, hentoinen puuteri. Ihanuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Mulla on myös yksi kerä Alpaca 1:stä samassa värissä. Se on jotenkin niin ihanan hennon romanttinen, ei liian, vaan juuri sopivasti. :D

   Poista
 3. Siitä tuli kyllä hieno :) mun titanium on ollut koko talven kaulassa, tai ainakin tuntuu siltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli sen verta pieni, että sopii mulle paremmin keväthuiviksi. Voi melkein olla, että joudun tekemään talvihuivin samasta langasta vielä! :D

   Poista
 4. Olen kyllä niin samaa mieltä kanssasi, Merilin on aivan ihana huivilanka. Pehmoinen ja luonteikas. Kauniin huivin olet siitä tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Oikein harmittaa, kun en ole uskonut tähän aikaisemmin. Kerällä kun tuo lanka on näyttänyt jotenkin vähän tylsältä... Kuinka väärässä olinkaan! :D Toisaalta voi vaikuttaa myös se, että Kerässä on niin huono valaistus, että värit eivät pääse ihan esille.

   Poista