torstai 12. maaliskuuta 2015

Uuden opettelua Snurressa - Islantilainen intarsia

Vietin eilisillan ihanissa tunnelmissa Helsingin parhaimmassa lankakaupassa, Snurressa. Meille kurssilaisille opetettiin islantilaista intarsianeuletta. Selkeästä opetuksesta vastasi Iina Tainiola.


Gaaaah, kattokaa nyt noita lankahyllyjä!!! <3 (Saatoin ehkä pari Ilmatarta TAAS napata kyytiin.)


Valitsin ensin langan väreiksi ylläolevat. Noh, uusiksihan ne sitten meni, kun päätin, että voisin tehdä sisustustyynyliinan intarsialla ja nuo värit eivät sovi meidän sisustukseen. :D Tää on aika yleinen ongelma mulla, että ekaks innostuu joistain tietyistä langoista, muttei tule yhtään ajatelleeksi, että sopiiko ne yhtään minkään muun omistamansa asian kanssa yhteen. 


Valitsin siis uusiksi väreiksi keltaisen, tumman harmaan ja beigen. 

Intarsia vaikutti kivalta tekniikalta saada aikaan upeita symmetrisiä kuvioita, mutta voi luoja sitä lankakerien määrää! Jokaiseen värinvaihtumiskohtaan tarvitaan aina yksi oma pikkukeränsä. Tuohon ylläolevaan tekeleeseen tarvittiin kolme kerää, monimutkaisempiin 5-7 kerää. 
Vihdoinkin taisin siis keksiä käyttöä mun joskus Succaplokista tilatuille Cummituksille, joilla voi kieputtaa lankaa pienen määrän muovikehikon ympärille, ja näin välttyy lankojen pahemmalta sotkeutumiselta. 

Työn eteneminen oli vähän hidasta, varsinkin jos olisin valinnut useampivärisen tekeleen, mutta noita on sinänsä kiva tehdä, että tilkut pysyvät suht pieninä ja niitä voi tikutella välitöinä pikku hiljaa. Kurssitoverit vinkkasivat, että tällä tekniikalla voisi tehdä esim. kyynärpäävahvikkeita neuleisiin, pohjallisia, peittoja ym.


Ilta oli antoisa ja rahansa arvoinen (toisin kuin, köhöm, yksi virkkauskurssi tuossa taannoin, jossa virkattiin jo kirjastakin tuttua pallokuviota, eikä 35 euroon sisältynyt edes yhtä kerää lankaa), 30 euron hintaan kuului kolme kerää Lettlopia ja pientä naposteltavaa. Sekä aina niin ihanan tunnelmallinen ilmapiiri. :)
Snurre lupasi järkätä saman kurssin vielä keväämmällä uusiksi. Suosittelen osallistumaan!

- Kaisa

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalle illalle! Kovasti mietin, josko olisin itsekin tullut, mutta jotenkin unohtui...:)

    VastaaPoista
  2. No hyvä. Mä en nyt päässy mutta toivonut olen uutta kurssia.

    VastaaPoista