lauantai 2. toukokuuta 2015

Tumman kiiltävä Unilintu-huivi

Tässä vappupyhien aikana aloitin ja sain valmiiksi helpon ja kivan huivin. Ajatus lähti siitä, että inspiroiduin kaupungilla taannoin yhdellä naisella päällä olleesta mustasta isosta kolmiohuivista. Se oli rennosti aseteltu nahkatakin päälle ja se näytti todella boheemilta ja upealta. 
Totesin kuitenkin heti alkuunsa, että mä en vaan osaa näyttää tolleen rennosti boheemilta, joten tein oman versioni mustasta huivista. Mulla kun ei näköjään edes ollut vielä tummaa, yksiväristä huivia!


Ja ei siitä sitten tullut edes ihan musta, vaan tumma hiilenharmaa. Eden Cottage Yarnsin Tituksesta, tuosta silkin ja merinovillan pehmeän ihanasta sekoituksesta, vyyhdistä, jonka ostin Brightonista kolmisen viikkoa sitten! Sävy taittaa jossain välissä hieman jopa myrkyn vihreään, todennäköisesti silkin takia, mutta annettakoon tämä anteeksi.


Malli on Lumisen Unilintu, jota modasin niin, että ainaoikein kerroksia tuli pikku hiljaa (eli sitä tahtia, kun muistin niitä lisätä, köh) aina yksi lisää reikäkerrosten väliin. Minä kun en edelleenkään välitä niin kauheasti pitsistä. Ja koska työ oli yhden vyyhdin työ, ei huivista tullut mitään massiivisen kokoista, mutta huivi kietoutuu mainiosti kerran kaulan ympäri ja lämmittänee silkkinsä ansiosta juuri sopivasti näillä koleilla kevätkeleillä.


Lanka: Eden Cottage Yarns, Titys 4 ply, Coal 100g + pieni pätkä NBK:n merinolankaa
Puikot: 4mm


Ja tietenkin lanka loppui päättelykerroksella. Rrrrrrr. Noh, mietin sitten hetken, teenkö kontrastireunan, vai en ja päädyin lopulta hieman ruskeaan taittavaan NBK:n langannöttöseen, mikä minulta löytyi True Friendin jäljiltä. Olisi varmaan löytynyt jotain mustempaakin lankaa, jos olisin jaksanut lähteä penkomaan. Mutta kun sitä lankaa on niiiiin paljon! Ja ihan joka paikassa! Pitäisiköhän pitää jotkut lankasiivojaiset ja pistää koko lankavarasto myyntiin! Hui, kamala ajatus!

- Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti