lauantai 19. syyskuuta 2015

Coral-toppi vihdoin päivänvalossa

Hitsi, kun ei mukamas ole aikaa kirjoitella blogiin. Oikeastihan suurin ongelma on kuvien ottaminen, kun yksin niiden ottaminen on vähän haastavaa, mutta ei saa aikaiseksi pyytää tuota rumempaa puoliskoa koskaan kameran taakse. Luvassa siis nytkin itseräpsittyjä kuvia uudehkosta topistani.

Jonna Hietalan suomentama Helga Isagerin Neuleiden neljä vuodenaikaa-kirja oli mun kevään odotetuin julkaisu. Kirjan kuvat, tunnelma ja neuleet ovat vain niin upeita ja ihania. Otin ensimmäisenä käsittelyyn Coral-topin, jonka olin jo ajat sitten ajatellut tehdä vaikka ruotsinkielisestä ohjeesta kääntämällä. Onneksi ei tarvinnut. :D


Lankana käytin Titityystä ostettua Isagerin Bomulinia ja kauluksessa Louhittaren luolan Ilmatarta värissä Myrsky. Sopivat mielestäni toisiinsa nuo langat yllättävänkin hyvin, vaikka ihan eri materiaaleja ovatkin. Bomulinia oli kiva neuloa ja päällä se on aivan superihanan tuntuinen. Lanka kuitenkin pölisee hirveästi neuloessa, joten sain yskiä ja tuhista ihan riittämiin neulomisen aikana. Käytössä lanka ei pölise, kunhan kastelee valmiin tuotoksen kunnolla. Periksi se antaa tosin jonkin verran, eli ei kannata liian löysää toppia neuloa!


Kuten niin moni mun neulomuksista, myös tämän neulominen ei mennyt ihan niinku Strömsössä: Ohjeen mukaan neulottaessa topista tuli superpitkä, tunikamittainen. Toiveena oli kuitenkin lyhyempi malli, joten jouduin purkamaan koko helman ja aloittamaan helmakavennukset alusta, n. 30 cm kohdalta ohjeen 38 cm:n sijaan. Helman muotoilu veikin ihan tuhottomasti aikaa, kun se neulottiin sileänä neuleena ja mä tunnetusti olen aika hidas nurjan neuloja. 


Pari sanaa ohjeesta: Kun siirryt neulomaan helmaa tasona, muista jatkaa sivukavennuksia koko ajan. Tätä ei mainittu ohjeessa ja minä tyhmänä lopetin kavennusten tekemisen. Onneksi tutkailin Ravelrystä muiden saman topin neuloneiden kuvia ja huomasin, että kaikilla jatkuu kavennusjälki  ihan helmaan asti.
Toiseksi, muista päätellä löyhästi. Mulla vetää tuo keskiraita hieman sivuun, koska olen joko päätellyt liian kireästi tai poiminut eri määrän silmukoita eri sivuilta viimeisille kerroksille.


 Ohje: Coral, Helga Isager, Neuleiden neljä vuodenaikaa
Lanka: Isager Bomulin, n. 125 g, Louhittaren luola, Ilmatar, n. 30g.
Puikot: 2,5 mm kauluksessa, 3,5 mm helmassa ja 4 mm muuten

Tämä toppi sai kivasti kehuja tänään Wanhan Sataman kädentaitomessuilla. :)
- Kaisa

2 kommenttia:

  1. Olen kanssa huomannut, että Helga Isagerilla on omanlaisensa tyyli kirjoitta neuleohjeita. Mutta vaikeuksien kautta voittoon, tuosta tuli tosi hyvän näköinen! Myrskyn sävy sopii kauniisti vaaleaan topin väriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehkä tuohon ohjeiden tulkitsemiseen oppii, kun neuloo monta Isagerin ohjetta? :D Ja kiitos, mäkin tykkäsin että oli onnistuneet värivalinnat. Kerrankin. :)

      Poista