sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Ei niin Happy Street

Ähhh. Eka äännähdys, joka pääsi, kun yritin ottaa kuvaa uusimmasta huivistani. "Ei tää pysy täs henkarilla." Ja sitten: "Ei tää oo kyl kauheen kiva. Miten mää tätä niinku pidän?"'

Aloitin Veera Välimäen Happy Streetin neulomisen innolla, sillä malli nielisi kolme vyyhtiä fingering-vahvuista lankaa, ja sekös kelpaisi, sillä lankaa mulla riittää. Värien valitseminen oli haastavaa, päädyin lopulta ottamaan pääväriksi vaaleanharmaan Cascade Silk Heritagen, jonka olin purkanut juuri toisesta epäonnistuneesta huivista. Joku tuossa vaaleanharmaassakin tökkii, kun on tottunut semisolideihin sävyihin. Tuollainen tasaisen ei-minkään-harmaa ei oikein nappaa. Samoin valkoinen lanka, Violet Greenin Cashmere/Merino-lanka on purettu yhdestä huivista, johon se ei sopinutkaan lopulta lainkaan. Neulepinnastakaan ei siis tullut mitään supersiistiä, koska kertaalleen neulotut langat olivat ihan kippurassa. 

Lila lanka on oikeastaan ainut syy, miksi tätä huivia tulen ehkä käyttämään: Eden Cottage Yarnsin Titus, eli merinosilkkisekoitusta. Ja aivan törkeän upea semisolid-värinen lanka. Ahh. Ja upea lanka neuloa.


Mutta siis, eniten inhoan neulomisia, joissa joutuu päättelemään älyttömän määrän langanpäitä. Ja vielä ärsyttävämpää on se, että sitä joutuu tekemään huivissa, sillä langanpäät erottuvat käytössä todella helposti. No, Happy Streetissä lankoja sai päätellä ihan riittämiin. Yritin välillä helpottaa tilannetta neulomalla kerroksen alussa edellisen kerroksen langanpäätä vähän mukaan, mutta tönköltähän sekin näyttää.


Ja pikku hiljaa on alkanut myös ärsyttää erityisesti Veeran ohjeissa tuo aloitusreunan kiristäminen. Ongelma on toki monessa neulotussa huivissa, kun joudutaan leventämään huivia joka kerroksen lisäyksillä. Reunan krinnaus aiheuttaa sen, että huivia ei saa nätisti aseteltua kaulalle ja huivin päät kiertyvät spiraalille. Onneksi pahin krinnaus helpottaa usein kastellessa ja pingottaessa. 


Ja vielä yksi juttu, kun nyt vauhtiin pääsin: Nuo lyhennetyt kerrokset: Kuinka typerän näköistä, kun harmaan ja toisen värin lyhennettyjen kerrosten väleihin jää reiät? Yritin välttää näitä kiristämällä lankaa kiedo&käännä-kohdassa, ja kun se ei toiminut, yritin pitää langan mahdollisimman löysällä. Ei vaikutusta. Noh, ei väkisin, en oiskaan halunnut siitä samanlaista kaunotarta, kuin Veeran kuvissa. :P

Langat: Cascade Yarns Silk Heritage, vaaleanharmaa, 80g
Eden cottage yarns Titus, vaalea lila, 90g
Violet Green Muse Cashmere/Merino, valkoinen, 80 g
Puikot: 4mm

Onko kellään muulla ollut ongelmia tämän huivin kanssa ? :D
Mutta lopulta, kaikki ongelmat poislukien onhan tää nyt todella lämmin ja pehmeä huivi! Silkki ja merinovilla ei petä!

- Kaisa

2 kommenttia:

  1. Kauniit värit huivissa! Olen joku vuosi sitten neulonut tuon. Ensimmäisten lyhennettyjen kerrosten & langanvaihtokohdan kanssa oli ongelmia, mutta Ravelryn projekteista löysin siihen toimivan ratkaisun. Se on kyllä totta, että kastelu ja kunnon pingotus viimeistelee huivin kuin huivin. Minun versio on ollut ahkerassa käytössä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi siis pitänyt lukea vähän muiden kokemuksia Ravelrysta. :) Ens kerralla sit! Enköhän mäkin tästä vielä käyttöhuivin saa. Valkoinen untuvatakki ja tää, hmmmmm. :))

      Poista