sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Äitille

Vinhaa vauhtia yritän neuloa kaikki joululahjat valmiiksi. Kahdet sukat jäi jo tekemättä, kun saajat lähtivätkin lomille ennen aikojaan. Yhyy. Noh, saanevat sitten pyhien jälkeen sukkansa. :D

Äidille neulaisin muutamassa päivässä huivin. Koska äidille pitää tehdä huivi (tai kaksi) joka joulu. Se niin tykkää huiveista. Ja minä niiden tekemisestä.

Tällä kertaa en tehnyt Veera Välimäen ohjeella, vaan päätin testata Suvi Simolan ohjetta Color Your Shawl (onpa tylsä nimi huivilla :D). Langaksi valitsin lace-vahvuisen BC Garnin Silkbloom Extra Finon ja lankaa jäi vielä ylikin. Huivista ei tullut yhtä korkea (vai leveä? vai mikä se termi on), mitä olisi tullut, jos olisin tehnyt ohjeen mukaan fingering-vahvuisella langalla, mutta superpitkä siitä tuli: Kaksi kertaa äidin mittainen. Eiköhän siis tuo pituus kompensoi aika hyvin puuttumaan jäänyttä leveyttä.


Ohje oli kiva, vaikkakin silmukoiden määrä hieman jo rupesi huimaamaan loppua kohden. Joku vajaa 500 silmukkaa taisi lopulta olla ja sen päättely tuotti vähän tuskaa. :D Myös Suvin tyyli tehdä huivinneulomisesta tiedettä oli vähän hassua. Kauhean paljon huomio-laatikoita ja raitoja oli numeroitu ja samaa toistettiin. Mieluummin silti noin päin, että ohjeet ovat täysin yksityiskohtaiset, eikä epäselvyyksiä voi oikein syntyä. Silmukkamäärillä ei minun mielestäni lopulta ole niin väliä, että onko nyt jokaisen kerroksen jälkeen se 457 silmukkaa vai 455, mutta kiva, että Suvi oli nekin jaksanut laskea.


Lanka: BC Garn Silkbloom Extra Fino, yht. n. 105 g, jokaisesta kerästä jäi siis vielä yli.
Puikot: 4 mm


Toivottavasti äiti tykkää!

- Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti