lauantai 9. tammikuuta 2016

Huivia kerrakseen

Tein ystävälleni joululahjaksi huivin, Kovin yllättävää. :D Tein myös neuletakin, mutta siitä tuli Novitan ohjeilla taas ihan hölmö. Annoin senkin kyllä sitten lahjaksi ja vastaanottaja vaikutti ihan tyytyväiseltä. Ehkä se on niin, että itse huomaa ne mokat, vaikka kuin kukaan muu ei niitä bongaisikaan.

Mutta siitä huivista: Sain kaverilta 6 kerää Langin Novenaa kahdessa eri värissä ja kehotuksen, että "tee näistä jotain kivaa". Valitsin ohjeeksi Veera Välimäen Life on Sundays-huivin, joka on väreillään ja mallillaan kutkutellut mielessäni jo yli vuoden. Jos olisin tiennyt, että ohje on ihan huuhaata, olisin ehkä jättänyt neulomatta. 


Ohjeessa muun muassa käsketään neuloa tietyt silmukat niin, että lanka on AINA takana. Tämä minun käsitykseni mukaan tarkoittaa, että myös nurjalla kerroksella lanka pidetään vastakkaisella puolella, eli oikealla puolella. No, näin ei ollut. Vaan lanka on tarkoitus pitää aina nurjalla puolella. Lisäksi tuon kuvion muodostavat silmukat eivät ohjeen mukaan olisi muodostuneet samanlaisiksi kuin kuvassa. Jouduin soveltamaan paljon itse, sillä kovin moni muu ei ollut jättänyt projekti-sivulleen erityishuomioita, vaikka moni valittikin ohjeen epäselvyyttä. Omat korjaukseni löytyvät Ravelry-projektini sivulta.


En käsitä miksei huivin ohjeelle löydy errata-tiedostoa tai miksi Veera ei ole viitsinyt korjata virheitään. Tai ehkä olin sitten jo ehtinyt tottua esim. MeijuKnitsin, Janina Kallion ja Suvi Simolan selkeääkin selkeämpiin huiviohjeisiin. Niin tai näin, lopputulos oli kuitenkin vaivan arvoinen. Tästä tuli iso, lämmin ja nätti. :)


Lanka: Lang Novena, 3 kerää (75 g) valkoista, 2,8 kerää (n. 70 g) hiekanruskeaa
Puikot: 4,5 mm

- Kaisa

2 kommenttia:

  1. No höh, että ohjeen kanssa oli hankaluuksia. Huivista tuli kuitenkin oikein kaunis ja kääriytymään houkutteleva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) Onneksi yleensä työn valmistuttua kaikki sen tekemisessä ilmenneet ongelmat unohtuvat. :P Näitä kuvia katsellessa tekisi ehkä mieli jopa kääräistä itsellekin samanmoinen.

      Poista