tiistai 16. helmikuuta 2016

Profilia - testineulomus

Ei vitsi mun on pakko päästä eroon tästä huiviputkesta! Esittelen nimittäin taas yhden huivin. No, oon nyt tehnyt yhtä Dar-neuletakkia pidemmän aikaa ja enää hihat kesken, joten eiköhän kohta oo jotain muutakin kuin huivia esittelyssä. Tosin... juuri sain valmiiksi Janina Kalliolle yhden testihuivin. Ouh. :D

No siis, tarkoituksenani oli esitellä Meiju K-P:lle tekemäni testineule-huivi, jonka sain valmiiksi joulun pyhinä, mutta jonka ohje julkaistiin vasta tammikuun puolen välin paikkeilla. Huivi tulee varmaankin pian myyntiin muillekin, kuin TreLiz'n asiakkaille. Huivista on tullut yksi ehdoton lempparini, upean pehmeä, lämmin ja kaunis ja iso.


Malli on nimeltään Profilia ja lankoina käytin ensi kertaa Madelinetoshia ja Louhittaren luolan Tuulen tytärtä. Molemmat langat olivat ihanan ohuita neulottavia ja Madelinetosh suorastaan soljui puikoilla ja on aivan älyttömän pehmeää lankaa! Louhittaren luola on ohuehkoa fingering-vahvuista merinoa, mutta ehkä hieman karkeantuntuista neulottavaa, vaikka kaulalla tuntuukin todella pehmeältä. Lisäksi langassa oli joitakin epätasaisia kohtia ja langansäikeitä oli katkeillut, mutta tämä ei onneksi valmiissa huivissa erotu.


Profiliaa oli tosi kiva neuloa, silmukkamäärät pysyivät koko ajan kohtuullisina, sillä huivi neulottiin kärjestä kärkeen. Pisin ja tylsin vaihe oli keskimmäisen "kiilan" tekeminen, mutta äkkiä sekin siitä eteni ja loppu olikin vauhdilla valmis. Plussaa myös i-cord-reunoista, joiden ansiosta kaikki huivin reunat ovat huolitellun näköisiä ja pysyvät siistinä. Pingotus kannattaa tehdä kunnolla, huivi venyy huikeisiin mittoihin ja i-cord-reunuskin venyy huimasti.


Lanka: Louhittaren luola, Tuulen Tytär (Ärjy ja Noki, molempia 90g) sekä Madelinetosh Tosh Merino Light (Holi Festival, 80g)
Puikot: 3,5 mm


- Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti